Archiwum
Wigilijna świeca Caritas PDF Drukuj Email
Czwartek, 03 Grudnia 2009 08:01

Po Raz Pierwszy wigilijna świeca Caritas pojawiła sie na stołach naszych  w 1994 Roku. Odbyła SIĘ wówczas pierwsza edycja Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom.

Wigilijna świeca a problem siercotwa PDF Drukuj Email
Środa, 02 Grudnia 2009 20:17

W pierwszą niedzielę adwentu rozpoczęło się ogólnopolskie Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom pod hasłem "Bądźmy świadkami miłości".  W tym roku wigilijna świeca ma nas uwrażliwić na problem sieroctwa naturalnego i społecznego.

WSAP: Koncert charytatywny na rzecz Caritas PDF Drukuj Email
Środa, 25 Listopada 2009 19:06

Zapraszamy na  koncert charytatywny "Kolęd i pastorałek" w wykonaniu artystów z "Piwnicy pod Baranami", organizowany przez Wyższą Szkołę Administracji Publicznej im. Stanisława Staszica w Białymstoku. Koncert odbędzie się w niedzielę, 6 grudnia 2009 r. o godz 19.00, w Aula Magna Wyższej Szkoły Administracji Publicznej im. Stanisława Staszica w Białymstoku, przy ul. Ks. Suchowolca 6.

Bezdomni z Białegostoku na Jasnej Górze PDF Drukuj Email
Poniedziałek, 23 Listopada 2009 17:18

W dniu 14 listopada 2009 r. odbyła się IV Ogólnopolska Pielgrzymka Bezdomnych na Jasną Górę zorganizowana przez Caritas Polska wraz z Caritas Archidiecezji Częstochowskiej, w której uczestniczyli między innymi  białostoccy bezdomni.

Zaproszenie na konferencję "Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy" PDF Drukuj Email
Sobota, 21 Listopada 2009 14:22

W piątek, 27 listopada 2009 roku, Caritas Polska organizuje konferencję dotyczącą sytuacji osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy, organizowaną w ramach projektu: "Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy".

Pomoc Ukrainie PDF Drukuj Email
Wtorek, 03 Listopada 2009 09:24

W związku z epidemią grypy na Ukrainie pan senator Jan Dobrzyński z Białegostoku podjął inicjatywę przekazania na tereny najbardziej dotknięte zachorowaniami masek, rękawiczek, witamin i innych przedmiotów potrzebnych do tego, by ustrzec się i móc walczyć z tą chorobą. W akcji tej biuro pana senatora współpracuje z Caritas Archidiecezji Białostockiej.

Niepełnosprawni na Jasnej Górze PDF Drukuj Email
Poniedziałek, 02 Listopada 2009 10:36

W dniach 26 i 27 października odbyła się pielgrzymka osób niepełnosprawnych Caritas Archidiecezji Białostockiej na Jasną Górę.

«PoczątekPoprzednia12345678910NastępnaOstatnie»

Strona 1 z 13