Spis treści
I ty możesz pomóc
Deklaracja Przyjciela Caritas
Wszystkie strony
  • Jeśli nie dysponujesz czasem, możesz w tej chwili odmówić „Ojcze nasz" w intencji naszej organizacji, zarówno pracowników jak i podopiecznych.

• Możesz także przekazać 1% swojego podatku na potrzeby naszej białostockiej Caritas. Wystarczy, że wypełniając odpowiednią rubrykę w zeznaniu podatkowym (PIT-36, PIT-37 i PIT-28) w odpowiednim miejscu wpiszesz: CARITAS POTRZEBUJĄCYM KRS 0000269579

• Jeśli dysponujesz większą ilością czasu oraz odczuwasz pragnienie pomocy innym, zgłoś się do naszej centrali a znajdziemy Ci zajęcie w ramach posługi woluntariatu.

• Jeśli dysponujesz rzeczami (ubrania, meble, zabawki itp.) które chcesz przekazać ubogim i potrzebującym - zapraszamy Cię do naszego Punktu Pomocy SAMARYTANIN przy ul. Sienkiewicza 81/9 (wejście z prawej strony budynku, za kwiaciarnią), tel. 85 654-45-38.

• Jeśli potrzebujesz dodatkowej konsultacji - zapraszamy Cię do kontaktu telefonicznego +48 85 651 90 08

• Jeśli dysponujesz funduszami możesz przekazać je na nasze konto:

Bank PKO SA 66 1240 5211 1111 0000 4931 3527

Caritas Archidiecezji Białostockiej, ul.Warszawska 32, 15-077 Białystok

Na podstawie art. 55 ust. 7 Ustawy z dnia 17 maja 1989 r. o stosunku Państwa do Kościoła Katolickiego w Rzeczypospolitej Polskiej (Dz. U. 89.29.154 z dnia 23 maja 1989 r. z późn. zm.) możliwe jest odliczenie od podstawy opodatkowania darowizny na rzecz Kościoła Katolickiego (kościelnych osób prawnych, np. Caritas) w pełnej wysokości - bez uwzględnienia limitów określonych w ustawie o podatku dochodowym od osób fizycznych, pod warunkiem przekazania darowizny na kościelne cele charytatywno-opiekuńcze za pokwitowaniem.

Na każdy rodzaj wsparcia liczymy i za każdą ofiarowaną pomoc dziękujemy.

Z pamięcią modlitewną

Pracownicy i Wolontariusze