„Tornister pełen uśmiechów” na finiszu PDF Drukuj Email
Piątek, 21 Sierpnia 2015 08:28
  To już ostatnia szansa, aby pomóc ubogim dzieciom skompletować wyprawkę szkolną w ramach akcji „Tornister pełen uśmiechów” prowadzonej przez Caritas. Aby wziąć udział w kampanii należy przynieść przybory szkolne do siedziby Caritas Archidiecezji Białostockiej przy ul. Warszawskiej 32 w godz. 8:00 – 15:00. Potrzebne są zarówno plecaki, jak też pojedyncze przedmioty, tj. flamastry, kredki, zeszyty, bloki rysunkowe, bibuły, przybory geometryczne itp. Zostało zaledwie kilka dni, gdyż wolontariusze Caritas już pracują nad segregacją i przygotowywaniem gotowych wyprawek uwzględniając płeć i wiek dziecka. Osoby, które chcą skorzystać z tej formy pomocy powinny jak najszybciej zgłosić się do sekretariatu Caritas z podaniem oraz poświadczeniem swojej trudnej sytuacji przez MOPR. Informacje pod nr, tel 85 651 90 08.

Finał akcji połączony będzie z koncertem charytatywnym "Tornister pełen uśmiechów" 31 sierpnia 2015 roku (poniedziałek) w godz. 14:00 - 20:00 na placu przed Teatrem Dramatycznym w Białymstoku. Współorganizatorem koncertu jest Teatr Dramatyczny im. Aleksandra Węgierki. Na scenie wystąpią schola Boże Echo i Winnica, oraz zespół Stare Dobre Małżeństwo i Happysad. Na dzieci tego dnia czeka mnóstwo atrakcji: gry, zabawy, animacje, malowanie buziek i wiele więcej.

PROGRAM:
14.00 rozpoczęcie imprezy
14.30 Boże Echo
15.30 Winnica
16.30 Stare Dobre Małżeństwo (Teatr Dramatyczny - wejście na zaproszenie)
18.30 Happysad
20.00 zakończenie

Wstęp na wszystkie imprezy jest wolny. Natomiast na koncert zespołu Stare Dobre Małżeństwo, który odbędzie się wewnątrz teatru, Caritas przygotowała specjalne zaproszenia wszystkim tym, którzy angażowali się w akcję. Zaproszenia są do odebrania w siedzibie Caritas przy ul. Warszawskiej 32 w Białymstoku. Liczba miejsc ograniczona.

Koncert jest współfinansowany ze środków Miasta Białystok w ramach zadania publicznego pt. "Białostocki Finał Akcji - Tornister Pełen Uśmiechów". Honorowy patronat nad koncertem objął Prezydent Miasta Białegostoku.

Partnerami koncertu są:
Firma Carrefour