Program Operacyjny Pomocy Żywnościowej 2014-2020 PDF Drukuj Email
Wtorek, 31 Marca 2015 09:55
  W okresie od 01.12.2014 do 28.02.2015 Caritas Archidiecezji Białostockiej realizowała Program Operacyjny Pomocy Żywnościowej 2014-2020, Podprogram 2014. W ramach tego programu Caritas Archidiecezji Białostockiej współpracowała z 34 parafiami i Parafialnymi Zespołami Caritas. Realizację wspomagało blisko 100 wolontariuszy Caritas. Przekazana w ramach programu żywność wynosiła 43 803 kg, o wartości 111 111,45 PLN i dotarła w postaci 6 000 paczek żywnościowych do 3 345 osób w archidiecezji. Z pomocy w ramach ww. programu mogły skorzystać osoby zakwalifikowane przez odpowiednie MOPR-y i GOPR-y. Listy osób, które skorzystały pomocy w Ramach ww. programu tworzone były w parafiach na podstawie skierowań dostarczonych przez osoby zainteresowane z odpowiednich Ośrodków Pomocy Społeczne