Wypożyczalnia Sprzętu Medycznego PDF Drukuj Email
Poniedziałek, 07 Listopada 2011 10:04

Wypożyczalnia Sprzętu Medycznego im. św. Łukasza działa przy parafii Św. Kazimierza Królewicza na ul. Św. Kazimierza 2 w Białymstoku. Wypożyczalnia została powołana w celu pomocy osobom niepełnosprawnym w dostępie do sprzętu rehabilitacyjnego.

Placówka posiada 45 łóżek rehabilitacyjnych sterowanych pilotem, 5 koncentratorów tlenu, łóżka szpitalne zwykłe, chodziki, trój- i czwórnogi, wózki.

Sprzęt medyczny jest wypożyczany odpłatnie, co pozwala na utrzymanie go w dobrym stanie technicznym. Ze sprzętu mogą korzystać osoby posiadające orzeczenie lekarskie.

W sprawie wypożyczenia sprzętu można umawiać się telefonicznie dzwoniąc pod nr 660 924 580.

Wysokość miesięcznego czynszu:

Łóżka szpitalne sterowane pilotem - 80 zł