Stacja Opieki Caritas w Szudziałowie

ul. Górna 4

16-113 Szudziałowo

tel.: 85 722 14 66

Godziny otwarcia: poniedziałek-piątku od 8.00 do 18.00.

W Stacji pracują dwie pielęgniarki rodzinne, które pomagają mieszkańcom gminy Szudziałowo. Dyżur w Stacji Opieki pełniony jest w godzinach 12 - 13. Placówka świadczy głównie usługi w środowisku domowym pacjenta, niewielka część usług jest świadczona w gabinecie Stacji Opieki.

W 2009 roku pielęgniarki odbyły 3.149 wizyt w domach pacjentów. Placówka opieką objęła około 1.998 zdeklarowanych osób, głównie z terenu Gminy Szudziałowo. Średnio w miesiącu z usług Stacji korzysta 110 osób, w zależności od potrzeb i rodzaju zleceń lekarskich.

W 2008 roku pielęgniarki odbyły 3.282 wizyty w domach pacjentów, pokonując łącznie 13.430 km. Placówka opieką objęła około tysiąc dziewięćset zdeklarowanych osób, a siedemnaście rodzin skorzystało z możliwości wypożyczenia sprzętu medyczno-rehebilitacyjnego.